Besturen, managen, uitvoeren: niet alleen voor sportbestuurders

Boeksignalement: Daniel Klijn, Besturen met een visie. Het handboek voor sportbestuurders, Nieuwegein 2013 (tweede druk), 128 pagina’s. ISBN 978-90-5472-189-5

Besturen met een visie vat in iets meer dan honderd pagina’s de essentie samen van goed bestuur en effectief besturen. Het is de grote verdienste van Klijn dat hij in een helder, goed gestructureerd betoog de kern van besturen en organiseren overtuigend uit de doeken doet. Hoewel het boekje bedoeld is voor sportbestuurders, kun je het verhaal net zo goed lezen als bestuurslid van een goede doelen organisatie, een toneelvereniging, een vereniging van vrienden van een museum, en zelfs als doorgewinterde manager van een not-for-profitorganisatie. Wat in het boekje staat is relevant voor een brede doelgroep: iedereen die in een bestuur zit. Wat mij betreft is belangrijkste eyeopener  van dit boekje de loskoppeling tussen het besturen van een vereniging en het managen van een vereniging.

Een overtuigende pleitrede voor conventies

Boeksignalement en samenvatting: Steve Krug, Don’t Make Me Think. Een nuchtere kijk op webusability, Zaltbommel 2011 (oorspronkelijke uitgave 2006). 179 pagina’s. ISBN 978 90 5871 439 8.

Bezoekers van websites verwachten van iedere website min of meer vergelijkbare structuren. Een paar voorbeelden: de plaats van het logo en de merknaam (linksboven), de navigatie (linksboven of bovenzijde onder het logo), een zoekveldje rechtsboven.  Door het bezoeken van duizenden site zit dit visuele patroon er bij de gebruikers van website ingebakken. Van deze gewoontes en conventies afwijken, betekent dat je jouw websitebezoekers in verwarring brengt, als is het maar een paar seconden. De gebruiker van een website moet plotseling gaan nadenken: “Hoe zit deze site in elkaar? Waar moet ik zijn? Waar moet ik op klikken?” Waarom dat onverstandig is, legt Krug helder en zonder pretenties uit. Bondig ook. Een verademing tussen alle  vijfhonderd pagina’s lange verhalen over SEO, Landingpage Optimization, Usability en Webdesign. Wij (Steve Krug, jij en ik) zitten als website gebruiker allemaal – ongeveer – hetzelfde in elkaar. Het gebruikersgemak van websites verbeteren is, dan ook volgens Krug vooral een kwestie van logisch denken, niet van ingewikkelde hogere wetenschap. “Dat kunnen wij allemaal”, zegt Krug. Wat een verademing dit vertrouwen….

De regels van content creatie

Boeksignalement: Ann Handley en C.C. Chapman, Content Rules. How to Create Killer Blogs, Podcasts, Videos, Ebooks, Webinars (and More) that Engage Customers and Ignite Your Business. Hoboken (New Jersey) (John Wiley & Sons), 2012 (Revised and Updated). 293 pagina’s (The New Rules of Social Media Series). ISBN 978-1-118-23260-6

“Done right, the content you create will position your company not as just a seller of stuff, but as a reliable source of information,” schrijven Handly en Chapman (p. 7) in Content Rules. Waarom moeite en energie steken in “content”? Omdat “killer content” goud is. Toevallige bezoekers van jouw website worden klanten, klanten worden vaste afnemers, en vaste afnemers zijn jouw fans en ambassadeurs. Zo eenvoudig. Die boodschap is niet nieuw meer. Allang niet meer. Toch produceren de meeste bedrijven en organisaties bitter weinig informatieve inhoud en richten zij zich bijna volledig op propaganda, zuivere, harde verkoopverhalen: “Zie hier mijn geweldige product en deze mensen vinden dat ook fantastisch” kraaien de marketeers luidkeels van de daken. “Stop! Stop daarmee”, preekt David Meerman Scott in het voorwoord, dat werkt niet. Wat wel helpt: “Vertel verhalen. Spannende, boeiende, bindende, grappige verhalen”. Dit boek moet je op weg helpen om echte “killer content” te maken. Oké, en slagen de auteurs daarin?

De nieuwe regels van PR

David Meerman Scott, De nieuwe regels van sociale media. Over klantcontact, blogs, sociale netwerken en viral marketing, Culemborg  2010 (oorspronkelijk verschenen in 2007 als The New Rules of Marketing en Pr, Hoboken), pp. 320. ISBN 978-90-8965-069-6.

“The New Rules” van Meerman Scott staat al lange tijd op mijn leeslijstje. Terecht, zo bleek. Het is een geweldig boek. Tenminste – nu, in 2014 – de eerste twee honderd pagina’s van dit boek. De laatste honderd pagina’s waarin Meerman Scott de praktische toepassing van sociale media en andere vormen van online communicatie beschrijft zijn inmiddels enigszins gedateerd. Het ecosysteem van de sociale media is sinds het verschijnen van dit boek (2007) sterk veranderd. Ieder boek over sociale media is door de stormachtige ontwikkelingen trouwens geen lang leven beschoren. Maar daar gaat de essentie van dit boek ook niet over. Wat dat betreft is de titel van de Nederlandse vertaling een misser van de eerste orde. Bij het lezen van de Nederlandse titel zie je in gedachten de redacteuren van Van Duuren Management al met elkaar discussiëren. “Pr en marketing? Dat verkoopt vast niet, sociale media die zijn ‘hot’: de titel van Meerman Scott, passen wij aan….” Wat een blunder!  De essentie van het boek gaat namelijk over iets heel anders…

25 jaar World Wide Web

Vorige week (11 maart) bestond het World Wide Web 25 jaar. Op de website van W3.org, de organisatie die zich bezig houdt met de webstandaard, is uitgebreid stilgestaan bij het feit dat Tim Berners-Lee een kwart eeuw geleden de basis hiervoor heeft gelegd in Zwitsterland (CERN). Je zou verwachten dat een dergelijk nieuwsfeit dagen, wekenlang zelfs, het nieuws bepaalt. Niets in minder waar is gebleken: tot mijn grote verbazing. Op het internet zijn de artikelen hierover zelfs – relatief – schaars. Hoe is dat mogelijk? De wereld is in die tijd door internet fundamenteel veranderd. En wij staan nog maar aan het begin van deze digitale evolutie. Kennis is nog nooit zo gemakkelijk voor iedereen bereikbaar geweest. Het ultieme democratische doel. Moet Tim Berners-Lee niet voorgedragen worden voor de Nobelprijs?

Zoekmachine marketing – I

Boeksignalement: Mark Jansen, Zoekmachine marketing. Scoor hoog in Google en haal meer uit je website, Amsterdam 2008 (Pearson Education Benelux), pp. 158.

Zo nu en dan vraag ik aan SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising) specialisten, welke boeken ik over dit werkgebied écht moet lezen. Het standaard antwoord dat ik meestal krijg, is dat er geen actuele én goede boeken op dit vakgebied zijn. “Zoek op internet naar relevante artikelen”, krijg ik in negen van de tien gevallen als antwoord. “Ons werkterrein verandert te snel, als een boek verschenen is, dan is het al weer verouderd”. Ik geloof het graag, maar dit plaatst de online marketeer wel voor een fors probleem. Gelukkig ben ik op zo’n moment eigenwijs. De laatste maanden heb ik toch het advies van de specialisten in de wind geslagen en een vijftal boeken over het onderwerp gelezen. Ja, de specialisten hebben gelijk, maar…..

Scrummen in de communicatiewereld

Boeksignalement: Betteke van Ruler, Reflectieve Communicatie Scrum. Zo ben je accountable! Amsterdam 2013 (Adfo Groep). 82 pagina’s. ISBN 978 94 91560484.

In de wereld van de software ontwikkeling worden twee projectmanagement technieken gebruikt die veel met elkaar te maken hebben en elkaar naadloos aanvullen: agile en scrum. De eerste van de twee  gaat over wendbaarheid en flexibiliteit. Wendbaarheid om software tijdens het bouwen aan te passen aan veranderende inzichten bij de opdrachtgever of het team dat de opdracht uitvoert. Adequaat inspelen op de wensen en ideeën van de klant neemt hierbij een belangrijke plaats in. Bij scrum is voor feedback die je krijgt van de opdrachtgever zelfs de hoofdrol weggelegd.

Marketing zonder geld: investeren in de relatie met de klant

Boeksignalement: Jos Burgers, No Budget Marketing. Het slimme alternatief voor het vinden en binden van klanten. Den Haag 2oo6 (138 pagina’s).

Ruim een derde van het geld dat een bedrijf investeert in reclame is weggegooid geld.  De effecten van reclame worden veelal overschat. Bovendien – de kern van het betoog  van Jos Burgers – wordt vrijwel iedere vorm van reclame (offline, maar ook online) door de consument met scepsis en wantrouwen beoordeeld. Verkooppraatjes hebben in een tijd dat de consument op internet ieder product kan vergelijken nog maar weinig effect.

Online marketing: wie twijfelt nog?

Boeksignalement: Jeroen Bertrams, Online Marketing. Strategie en tactiek. Schiedam (Scriptum Management), 2010.

In een kleine 200 pagina’s laat Jeroen Bertrams het gehele scala online-instrumenten aan de lezer voorbij trekken, waarmee een bedrijf geld kan verdienen, of het imago van de organisatie kan versterken. Ook de hamvraag ‘waarom’, krijgt aandacht. Het antwoord dat Jeroen Bertrams geeft, zal ik direct verklappen: omdat de consument eenvoudigweg steeds vaker en langer online is. Daarnaast geldt: de resultaten van online marketing zijn goed meetbaar, in tegenstelling tot marketing die zich op

Jouw webteksten onder de loep

Boeksignalement: Eric Tiggeler, Check je webteksten. Schrijf heldere, pakkende en vindbare content. Den Haag 2010 [ISBN 978-90-12-58215-5], 102 pagina’s.

Jezelf scherp houden: daarom lees ik  met enige regelmaat boeken over schrijven, over stijl, over webteksten en zoekmachine-optimalisatie. Zo langzamerhand weet je alles wel, maar – in ieder geval bij mij is dat het geval – val je na enige tijd toch weer in je eigen geliefde taalkundige valkuilen: lange zinnen, wollige formuleringen, overvloedig gebruik van moeilijke woorden, naamwoordstijl, en vergeten de lezer aan te spreken. Daarom is het goed van tijd tot tijd weer eens met je neus op de feiten gedrukt te worden: Check je webteksten is een publicatie die dat doet.  Eric Tiggeler slaagt er goed in om mijn taalgeweten aan te spreken. Heel nuttig, maar moet je dit boekje uitsluitend lezen voor de taaladviezen? Check je webteksten zou je – vind ik – vooral moeten lezen voor Eric Tiggelers ideeën over de opbouw en indeling van webpagina’s en homepages, en zijn uitleg over het belang van goede links.