Contact

Kennis delen
U kunt mij bellen of mailen – ook ‘s avonds of in het weekend – als u een vraag op het gebied van communicatie en marketing heeft. Ik help u graag en dat kost helemaal niets. Mijn kennis en ervaring op deze terreinen deel ik graag met u.

Reageren op het blog
Reageren op het blog per telefoon? Een discussie of een gedachtewisseling via skype of ergens bij een kop koffie? Leuk: ik ben daar altijd voor in want voor de  marketing van erfgoed instellingen, musea en monumenten loop ik echt warm, net zoals voor de communicatie met bezoekers en andere doelgroepen.

Communicatie en marketing
Maar u kunt mij ook bellen voor de marketing van een tentoonstelling, een evenement, een congres of symposium. Een goed communicatie en marketingplan vormt de basis. De keuze voor de media en de kanalen hangt af van het budget, maar – natuurlijk – ook van het thema van de tentoonstelling of het evenement, én de doelgroep. Het gaat uiteindelijk om effectiviteit.

Crossmediale en multichannel-marketing is dé methode om de communicatie kanalen en media planmatige én succesvol in te zetten en de doelgroep te bereiken. Een succesvolle publiciteitscampagne maakt gebruik van de print- en ether media, maar zet ook in op online marketing en de sociale media. Een goede landingspagina op een website doet wonderen.

Het goede nieuws is dat de nieuwe media weinig kosten met zich meebrengen. Creativiteit is wel een voorwaarde. Stroomlijnen van de communicatie, de middelen en de kanalen is de kunst.

Michiel Kersten

Informatie en content management
Een platform ontwerpen voor het informatiebeheer en content management in een organisatie gaat over bedrijfsprocessen, besluitvorming en de informatiestroom die daarbij hoort in kaart te brengen. Het gaat ook over aansluiting bij de administratieve organisatie.

Informatie en content management omvat nog veel meer. Wie heeft welke informatie wanneer nodig en waar is die terug te vinden? Hoe bewaakt u de integriteit van de documenten? Hoe zorgt u dat de actuele informatie toegankelijk én beschikbaar is. Waar en hoe bewaart u deze documenten? Zijn de wettelijke kaders nog van toepassing?

Maar het gaat ook om content creatie. Wie mag wat doen en wie garandeert dat de juiste informatie ook beschikbaar is via het juiste kanaal op het juiste moment? Dat heeft met webapplicaties te maken, maar ook met papieren formulieren en documentatiesystemen in de organisatie, met e-mail en database management en – vaak ook – CRM-systemen.

Hoe creëert u orde in chaos. Informatiemanagement gaat over orde scheppen in ongestructureerde informatie en content. Wat moet veilig bewaard worden en wat kan beter in de prullenbak? Wat moet niet alleen in de prullenbak, maar echt definitief (digitaal) vernietigd worden? Organisaties lopen over van dubbele, driedubbele archieven en bestanden. Zonde! Er bestaan uitstekende open source software en applicaties die veel werk uit handen nemen, maar het systeem en de structuur moet eerst kloppen. De gebruikers bepalen de vraag. Die gebruikers ‘ opvoeden’  hoort daar ook bij: gebruikers die een e-mail uitprinten? Ja, die bestaan nog steeds.

Een organisatie die minder papier verbruikt en gelijktijdig beter communiceert – intern en extern – is mogelijk. Heel goed mogelijk zelfs. Dat kost minder tijd dan u denkt. Ik help u graag.

Kosten
Zelfs met een bescheiden budget is veel, heel veel te bereiken. Mijn vergoeding? Die valt best mee…

Adres- en contactgegevens
Michiel Kersten
Leidsevaartweg 109
2106 AS Heemstede
M 06 1005 7228
T 023 525 85 77
E mkersten@quicknet.nl
E michiel.kersten@outlook.com