Nieuws

juni/juli 2014 | Kern Communicatie gaat de (online) marketing van de IJsbaan Haarlem verzorgen

De IJsbaan Haarlem wordt jaarlijks door ruim 200.000 keer bezocht door schaatsers. Het is niet alleen een gezellige baan, een mooie baan, maar het is ook vooral een baan met goed en heel snel ijs. Sinds vorige jaar beschikt de baan niet alleen over een nieuwe, elektrische ijsmachine, maar ook over een osmose installatie, waarmee zelfs de kleinste minerale deeltjes uit het water gefilterd kunnen worden: dat levert heel snel ijs op. De IJsbaan Haarlem gaat komende tijd meer aandacht geven aan de marketing en communicatie gericht op specifieke doelgroepen. Vooral op ouders met kinderen. In het kielzog daarvan wordt de website vernieuwd door JK Webdesign uit Alkmaar en komt er een nieuw logo en huisstijl. De communicatie via de Social Media wordt geïntensiveerd. Wij willen de schaatsers, sporters meer betrekken en betrokken houden bij het reilen en zeilen van de baan. De conversatie met de bezoekers is daarvan een belangrijke pijler.

Mei/juni 2014 | Subsidie van Prins Bernhard Cultuurfonds voor Museum Huis Doorn

Naast subsidies van de BankGiroLoterij, Stichting Dioraphte, Het Vfonds, en het VSBfonds heeft ook het Prins Bernhard Cultuurfonds een € 70.000 beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van de tentoonstelling “Tusschen twee vuren”. Nederlands en Eerste Wereldoorlog. De inrichting van de tentoonstelling en de publieksbegeleiding die daarbij hoort kan nu definitief doorgang vinden. Inmiddels is de voormalige keizerlijke garage op het landgoed verbouwd en gerenoveerd. Zo is het zinken dak van dit fraaie gebouw volledig vernieuwd.

Februari/maart 2014 | Grote subsidies voor Museum Huis Doorn

Na de toekenning van de enorme subsidie door de BankGiroLoterij voor de restauratie een uitbreiding van de keizerlijke garage tot een tentoonstellingsgebouw van € 450.000 heeft  het VSBfonds vorige week donderdag (13 maart 2014) besloten om € 65.000 bij te dragen aan de inrichting van de tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog. De tentoonstelling zal de naam krijgen Nederland neutraal maar niet afzijdig, en te zien zijn vanaf september 2014. Met deze subsidies kan het museum uitgroeien tot dé plaats van herinnering van Eerste Wereldoorlog in Nederland. Enige tijd geleden ontving het museum ook substantiële subsidies voor dit project van het Bouwfonds Cultuurfonds, K.F. Hein Fonds en het Dioraphte Fonds.

Benieuwd of Kern Communicatie & Fondsenwerving ook kan helpen bij de fondsenwerving voor uw gedroomde project? Ik doe het graag (zie contact pagina).

Februari 2014 | Website voor Stichting Veldhoen

Stichting Veldhoen wil ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van de schilder, tekenaar, beeldhouwer en graficus Aat Veldoen een monografie over de kunstenaar uitbrengen. De publicatie zal in november 2014 verschijnen. Om deze monografie te kunnen maken en betaalbaar te houden heeft de Stichting Veldhoen € 40.000 nodig. Hiervoor zal de Stichting een beroep doen op de culturele fondsen, bedrijven en particulieren. De Stichting heeft een ANBI-status. Om deze reden moet de Stichting over een website beschikken. Ik heb een minimalistische, maar wel een ‘responsive’ site gemaakt met behulp van WordPress, Theme Twenty Twelve (www.stichtingveldhoen.nl). De kosten van een dergelijke site bedragen, inclusief een jaar hosting tussen de € 150 – € 350 (en eveneens inclusief domeinregistratie). Wilt u  in een website? Ik help u graag verder.

Januari 2014 | Website voor Restauratieatelier Heerewaarden

Restauratieatelier Heerewaarden is richt zich op de restauratie van voorwerpen (edel en onedelmetaal). Een specialiteit van het atelier is het onderhoud en de reparatie van oude uurwerken. Ieder onderdeel kan in het atelier worden nagemaakt. Daarnaast determineert en conserveert dit atelier archeologische voorwerpen. Door de vele specialismen van dit atelier is de website groot geworden en bevat tientallen pagina en foto’s met informatie over het werk van dit restauratieatelier. Het ontwerp, inclusief de navigatie is geheel volgens de wensen en specificatie van Anita Koster en Jan Willem Pette (Restauratieatelier Heerewaarden) gemaakt. Aangezien de inhoudt van de pagina’s niet vaak wijzigt, is gekozen voor een statische website (een website zonder CMS), aangezien dit de mogelijkheid geeft tot een vrijere opbouw en inrichting van de diverse pagina’s. Dit was ook van belang in verband met de talloze soorten werkvormen en voorwerpen die door het atelier behandeld worden. De site is te vinden door op deze link te klikken: www.restauratieatelierheerewaarden.nl