Online Communicatie

Inzetten op online communicatie. Waarom?

Print- en ethermedia zijn voor het publieksbereik van culturele instellingen belangrijk, uiterst belangrijk. Digitale media zijn dat ook, in toenemende mate. Succesvolle communicatie maakt slim- en creatief gebruik van alle media in dit ecosysteem. Waarom dan toch nog meer aandacht voor online? Omdat alleen online communicatie interactie met de bezoekers van jouw instelling mogelijk maakt. Online communicatie is tweezijdig. De dialoog zorgt voor betrokkenheid en enthousiasme. Je bezoekers worden de ambassadeurs van je museum, kunsthal of galerie,  attractie, evenementen of sportvereniging. Bovendien zijn de resultaten van online communicatie meetbaar en kosten een fractie van print- en ethercommunicatie, terwijl het bereik enorm kan zijn.

Hoe ver ben jij met online communicatie?
Kernmarketing helpt met online communicatie & marketing. Waar sta jij met jouw organisatie, club vereniging of stichting? Een website en een Facebookpagina heb je waarschijnlijk wel. Hou jij die regelmatig bij, heb je een strategie of een content plan, en welk doel wil je met de online communicatie en marketing bereiken?

Hieronder lees je of de organisatie waar jij voor werkt op de goede weg zit. Of heb je hulp onderweg nodig en ben je juist op zoek naar het telefoonnummer van een hulp-onderweg-dienst? Kan Kernmarketing je helpen?

Je hebt al Twitter, Facebook, YouTube, Instagram?
Heel goed! En wat dacht je van Pinterest, Foursquare, Digg, Google+ of Vimeo? De mogelijkheden zijn eindeloos. Social mediakanalen komen en gaan. Nu zijn Vine en Snapchat in. Maar morgen? Belangrijker: waar zit jouw doelgroep. Welke media gebruikt die? Kun jij jouw boodschap kwijt via de kanalen die populair zijn? Luister, zoek en vraag. Vergeet je niet een groep potentiële bezoekers of belangstellenden? Hoe bouw je een relatie met hen op? Hoe krijg je de bezoekers via de sociale media zo ver dat zij naar jouw organisatie komen, keer op keer. Planmatig en gestructureerd is het antwoord. Daarvoor heb je trouwens meestal wel een lange adem nodig en doorzettingskracht. En die heb je?

E-mail nieuwsbrieven zit al in jouw pakket?
Geweldig! Een goede keuze, want weinig communicatiekanalen zijn zo effectief als e-mailmarketing. Je gebruikt MailChimp, YLMP (Your Mailing List Provider), of maak je gebruik van de diensten van Blinker. Misschien heeft de webbouwer wel een mooi systeem bedacht. Hoe bouw je de verzendlijsten op en onderhoud je die? Kijk je naar de “open en click-trough rate”? Pas je vervolgens de inhoud aan? Verstuur je volgens een vast schema. Eindigt iedere boodschap met een oproep tot actie? Links naar je website toegevoegd? Het hoort er allemaal bij. Met een beetje gesleutel in de HTML-code van de nieuwsbrief, zet je de puntjes in de vormgeving van de nieuwsbrief nog even op de i voor je op de knop verzenden drukt. Lukt dat?

Adwords is een goede vriend?
Perfect! Adverteren via Google is bewezen effectief. Steeds sta je boven in de betaalde zoekresultaten: niet als de websurfer op zoek is naar een nieuw bankstel, maar wel als hij de zoekwoorden heeft in getoetst in Firefox. Chrome of Explorer waar jouw organisatie of vereniging iets in aan te bieden heeft. “Tentoonstellingen” en “Jan Steen”, “Willem Maris” of “Mark Manders”, of “fietswedstrijden” en “Bouke Mollema”. En daar sta jij dan bovenaan in de (betaalde) resultaten. Iedereen klikt op de link en koopt online een toegangsbewijs. Ja? Via het Google’s Display Network gooi je er ook een aantal banners tegen aan. Het kost wat geld, maar weer vijftig aanmeldingen voor de nieuwsbrief. Zo eenvoudig is dat, of niet?

‘s Nachts droom je van SEO (Search Engine Optimization)?
Complimenten! Wekelijks open je Google Analytics en tover je de resultaten van de traffic naar jouw website op het scherm. Zorgvuldig componeer je de teksten met zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Je structureert je pagina’s met hoofdtitels, paragraaf titels, enzovoort. Je vergeet nooit de alt-tag bij een afbeelding in te vullen, evenals de meta-data van de webpagina in de HTML-code op te nemen. Is de titel van een webpagina nooit langer dan 65 tekens? Trots als een pauw typ je iedere dag de naam van jouw organisatie in het zoekscherm van je browser. Inmiddels sta je op de eerste pagina, net zichtbaar op het smalle scherm van jouw laptop. Pfff… het wordt tijd voor een bonus. Of is dit alles abacadabra voor je?

Creatieve content
Ligt naast je computer een lijst met zoekwoorden die je in jouw teksten verwerkt? Hartstikke goed. Teksten, beelden, films en video, maar ook infographics zijn de kurk waarop online communicatie en online marketing drijft. Google is gek op inhoud en woorden: oorspronkelijke inhoud wel te verstaan, waarin op een beschaafde en niet al te opvallende manier de belangrijkste zoekwoorden van een pagina zijn verwerkt. Mensen houden van creatieve, goede en overtuigende inhoud. De belangstelling van de robot/spider van Google en de interesse van jouw klanten gaan prima samen: creatieve, relevante inhoud die de vragen van je klanten beantwoord, is de oplossing. Ook dat kost tijd, veel tijd zelfs.

ANWB of een onderhoudsbeurt?
Als je de bovenstaande vragen allemaal met ‘ja ‘ beantwoord heb ben je een kei in de online marketing. Je hebt dan vast ook wel een ‘responsive’ website, die mooi op mobiele apparaten wordt weer gegeven, tweemaal per week zorg je voor frisse en fruitige inhoud op je website en boven je bureau hangt een contentplan voor alle online media. Met overtuigingskracht presenteer je de conversieresultaten, die jouw inspanningen hebben opgeleverd. De ANWB heb je dan niet meer nodig, evenmin een APK-keuring of een onderhoudsbeurt.

Analyse van jouw online activiteiten: kan het beter
Maar als je nu deze vragen niet allemaal met ‘ja’ hebt beantwoord? Een APK-keuring doe ik graag. Een analyse van je online werk neemt ongeveer een dag in beslag, inclusief rapportage. De resultaten en de aanbevelingen stuur ik binnen een week naar u toe. De kosten: € 100,- ex BTW (en … no strings attached).

Voor een onderhoudsbeurt groot of klein of serviceplan kunnen wij – zo nodig – afspraken maken. Een plan, planning en een heldere, transparante, vrijblijvende offerte horen daarbij.

Kern Communicatie voor alles? Nee. 
Doe ik alles op het gebied van online marketing? Het antwoord is ‘nee’. Mijn specialiteit is content: inhoud voor websites, sociale media en e-mailmarketing en voor campagnes met Adwords. Content die inspireert, boeit en bindt. Dat is moeilijk genoeg.

Voor webdesign, usabilty, bannering, affiliate marketing, optimalisatie voor mobiele communicatie en ingewikkelde SEO, moeten je de hulp van experts inroepen. Ik adviseer graag.

 Contact?
Geïnteresseerd in een analyse en APK van de online media door Kern Communicatie: bellen of mailen kan altijd, ook buiten kantoortijden of in het weekend.

Michiel Kersten
E michiel@kerncommunicatie.com
M 06 1005 7228

Leave a Reply

Your email address will not be published.